Розчищеня та поглиблення русел річок : Десна, Снов, Стрижень ! 136 18
Освітлення міста у нічний час 118 9
Зробити притулок для безхатніх тварин. 81 9
Движение и парковка авто мото транспортных средств в парке "Берёзовая роща" 65 1
Обладнання майданчиків для вигулу собак 64 9
Відновити міський пляж за територією готелю Брянськ. 63 9
Про відновлення зелених насаджень знищених внаслідок будівельних та ремонтних робіт. 62 18
Встановити обмежувальний знак 3.3. Рух вантажного транспорту заборонено на території РЛП Ялівщина. 38 16
Розформування Колл-центру ЖКХ як малодієвої структури 31 19
Освітлення телевежи 30 19
Розчищеня та поглиблення русел річок : Десна, Снов, Стрижень ! 136 18
Освітлення міста у нічний час 118 9
Зробити притулок для безхатніх тварин. 81 9
Обладнання майданчиків для вигулу собак 64 9
Відновити міський пляж за територією готелю Брянськ. 63 9
Розформування Колл-центру ЖКХ як малодієвої структури 31 19
Освітлення телевежи 30 19
Облік перевезень пільговиків ЧТУ 8 29
Скасувати плату за вивоз сміття 7 29
мусорные баки в частный сектор 5 29
Дорожка сверху «Золотого пляжа» 2 29

Останні, що прийняті на розгляд

Тема звернення Підписали Прийнято До відповіді
Покрыть бетонного лежачего полицейского асфальтом на Репкинской 260 9 серпня 3
Прекратить работу в черте города игровых заведений в "Космолот" Мегалот" Спортлото" и других им подобных 291 9 серпня 3
Капітальний ремонт дороги та пішохідної зони по вулиці Льотна - Єськова. 275 9 серпня 3
Підтримати кандидатуру громадського активіста Сергія Гривко на посаду Голови Чернігівської обласної державної адміністрації 276 8 серпня 2
Зберегти лісопарк на Масанах 274 8 серпня 2

Станом на 20 серпня усього прийнято до розгляду 9 петицій Переглянути

Проти закриття ДНЗ № 61

АТРОШЕНКО ВЛАДИСЛАВ АНАТОЛІЙОВИЧ

Шановна Юліано Юріївно!

Управлінням освіти Чернігівської міської ради Ваша електронна петиція щодо закриття Чернігівського дошкільного навчального закладу № 61 Чернігівської міської ради Чернігівської області уважно розглянута.
З приводу порушених у електронній петиції питань, у межах наданих повноважень, повідомляємо наступне.
Відповідно до ст. 16 Закону України «Про дошкільну освіту» (далі - Закон) рішення про утворення, реорганізацію, ліквідацію чи перепрофілюваиия (зміну типу) закладу дошкільної освіти незалежно від підпорядкування, типів і форми власності приймає його засновник (засновники). Наразі, рішення про ліквідацію не приймалось.
Ситуація, що склалась обумовлена, об’єктивними причинами. Чернігівський дошкільний навчальний заклад №61 Чернігівської міської ради Чернігівської області (м. Чернігів, вул. Успенська, 15) розміщується у декількох пристосованих приміщеннях, збудованих у 40-50-х роках XX ст.
Будівлі та технологічне обладнання (газові котли, газові кухонні плити тощо) мають високий ступінь фізичного та морального зносу. Відповідно до нових норм затверджених Постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг від 30.09.2015 року «Про затвердження Кодексу газорозподільних систем» №2494 має бути встановлений дистанційний газовий лічильник за новими нормами з єдиним вузлом обліку газу з дистанційною передачею даних. Один із газових котлів перебуває у незадовільному стані, що створює небезпечні умови для перебування дітей в одній із груп в осінньо-зимовий період. Положенням про організацію роботи з охорони праці та безпеки життєдіяльності учасників освітнього процесу в установах і закладах освіти передбачено, що керівник закладу освіти (ректор, директор, завідувач) є відповідальним за створення безпечних умов освітнього процесу згідно із законодавством про охорону праці, не дозволяє проведення освітнього процесу за наявності шкідливих та небезпечних умов. Саме цим обумовлено припинення прийому дітей раннього віку до закладу дошкільної освіти.
Згідно ст. 19 Закону до повноважень органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування в системі дошкільної освіти належить забезпечення реалізації державної політики у сфері дошкільної освіти на відповідній території, у тому числі розвиток мережі закладів дошкільної освіти всіх форм власності відповідно до потреб населення, враховуючи інтереси дітей з особливими освітніми потребами, поліпшення матеріально-технічної бази та господарське обслуговування комунальних закладів дошкільної освіти. Управлінням освіти Чернігівської міської ради вживаються заходи щодо усунення вищезазначених технічних проблем.
Відповідно до її. 10 Положення про дошкільний навчальний заклад переведення дітей з однієї вікової групи до іншої, формування новостворених груп здійснюється наприкінці оздоровчого періоду (серпень). Територіально поруч до Чернігівського дошкільного навчального закладу №61 Чернігівської міської ради Чернігівської області знаходяться такі заклади: Чернігівський дошкільний навчальний заклад №37 «Казка» Чернігівської міської ради Чернігівської області, що розташований за адресою: м. Чернігів вул. Іоанна Максимовича, 37, Чернігівський дошкільний навчальний заклад №14 «Малятко», адреса: м. Чернігів, вул. Івана Мазепи, 58 та Чернігівський дошкільний навчальний заклад №54 Чернігівської міської ради Чернігівської області, за адресою: м. Чернігів, вул. Хлібопекарська 24-А. Інформація про наявність вільних місць міститься на сайті управління освіти Чернігівської міської ради ('http://osvita.ch.ua/).

Заступник міського голови О. ХОНІЧ

Станом на 20 серпня надано відповідь на 338 петицій Переглянути