Заборонити ямковий ремонт доріг струменевим методом під час руху автомобілів

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Опис проблеми:

Відповідно до норм «ВБН В.3.2-218-177-2004. Ямковий ремонт асфальтобетонного покриття автомобільних доріг струменевим методом із застосуванням бітумних емульсій» зазначена вимога, що дорожній рух транспортних засобів можна відновлювати після виконання ремонту з обмеженою швидкістю до 40 км/год протягом двох тижнів;
Фактично у Львові даний ремонт здійснюється у денний період підчас інтенсивного руху автомобілів. Це призводить до масових пошкоджень транспортних засобів камінцями (щебенем дрібної фракції), які вилітають з пневмо-гідравлічної гармати та з-під коліс транспортних засобів і налипанням смоли (бітумомінеральної суміші) на автомобілі, яка руйнує лакофарбове покриття.

Вимога петиції:

Заборонити проводити ямковий ремонт асфальтобетонного покриття автомобільних доріг струменевим методом із застосуванням бітумних емульсій на території м. Львова у часових проміжках 7:00 - 22:00, та зобов’язати встановлювати дорожні знаки з обмеженням швидкості до 40 км/год на термін 14 днів після виконання ремонтних робіт описаних вище.

11 липня 2019 року на пленарному засіданні Львівської міської ради депутатами розглянуто проект ухвали про розгляд електронної петиції "Заборонити ямковий ремонт доріг струменевим методом під час руху автомобілів". За результатами голосування проект ухвали депутатами не підтримано.

Петицію підписали 507 осіб з 500 необхідних.