Останні, що прийняті на розгляд

Тема звернення Підписали Прийнято До відповіді
Запровадження обов'язкового сортування сміття 211 19 серпня 10

Станом на 23 серпня усього прийнято до розгляду 1 петиція Переглянути

Організувати проведення вакцинації,кліпсування та стерилізації безпритульних тварин за рахунок державного бюджету

ГОРОШКО СЕРГІЙ ГРИГОРОВИЧ

Про підтримку електронної петиції
щодо проведення вакцинації, кліпсування
та стерилізації безпритульних тварин

Виконавчий комітет Новомосковської міської ради уважно розглянув електронну петицію щодо проведення вакцинації, кліпсування та стерилізації безпритульних тварин за рахунок державного бюджету та інформує, що міська рада, в цілому, підтримує петицію. Дійсно, безпритульні тварини є носієм великої кількості захворювань, спільних для тварин і людей (сказ, лептоспіроз, паразитарні захворювання). Велика кількість безпритульних тварин призводить до погіршення санітарно-епідеміологічного стану міста, якості життя мешканців і гостей міста, загибелі тварин та жорстокого поводження з ними.
У результаті вивчення практичного досвіду європейських країн і інших міст України у цій сфері, найбільш ефективним і науково підтвердженим методом зменшення чисельності безпритульних тварин є метод біостерилізації. За цим методом безпритульні тварини після відлову не знищуються, а доставляються до притулку, де тварини стерилізуються, отримують щеплення від сказу, обробляються від паразитів та відпускаються на колишнє місце мешкання.
На даний час в місті діє Програма оздоровлення території
м. Новомосковська від сказу на 2016-2020 роки, затверджена рішенням міської ради від 21 грудня 2016 року № 260, заходи якої дають можливість вакцинувати безпритульних тварин від небезпечних хвороб за рахунок коштів міського бюджету. Також досягнуто попередньої згоди з керівництвом Новомосковського міськрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області щодо стерилізації з післяопераційною перетримкою тварин. При цьому, заходи з відлову та повернення безпритульних тварин на місце мешкання планується здійснювати із залученням КП «Новомосковський комбінат комунальних підприємств».
В подальшому, з метою поліпшення санітарно-епідеміологічної та епізоотичної ситуації у місті, враховуючи занепокоєність мешканців Новомосковська ситуацією, що склалася з кількістю безпритульних тварин, управлінню житлово-комунального господарства та капітального будівництва надано доручення розробити та подати на затвердження міської ради Програму регулювання чисельності безпритульних тварин у м. Новомосковськ, яка у найближчі 5 років має стати пріоритетною для створення фундаменту функціонування сфери поводження з тваринами в місті.

Станом на 23 серпня надано відповідь на 3 петиції Переглянути