Врятування річки Самара по вулиці Паланочна шляхом її очищення

ЕКОЛОГІЯ

На підставі ЗУ "Про звернення громадян" та стратегії розвитку Новомосковського району на період до 2020 року (http://www.novomosk-rn.dp.gov.ua/OBLADM/nmoskrn_rda.nsf/docs/56ADEAB6613D4E5EC2257E050026ECCC?OpenDocument)ми, жителі м. Новомосковська просимо Новомосковську владу врятувати нашу річку Самара.
Екологічний стан річок в Україні критичний, а річка Самара не виключення. Всі річки мають високе антропогенне навантаження, забруднення, їх природний баланс порушений, вони втратили здатність до самоочищення. Всі річки України потребують врятування, приведення їх екологічного стану до Європейських стандартів, тільки тоді вони зможуть забезпечувати усі потреби громадян у питній воді, оздоровленні, розвитку фізичної культури і спорту, збалансованого розвитку економіки.
ПРОСИМО: на основі реального стану річки розробити стратегію і тактику по врятуванню та оздоровленню Самари, як нашу пам'ятку України.

Я, як громадянин України та мешканешь міста Новомосковська, вважаю, що було би краще якщо річку врятовували таким способом, як очищення річки від мулу, донного сміття, рослинності. Поглиблення й розширення русла річки. Створення піщаних пляжів. Зміцнення берегів. Зміцнення берега - щоб перешкодити розмиванню берегів і обмілінню річки. Будівництво гребель - для підвищення рівня води у Самарі і т.п.

можливість в подальшому:
- створити умови для проведення відпочинку всіх верств населення на річці Самара;
- перспектива створення привабливого міста!

Станом на 17 вересня петицію підписали 101 особа з 200 необхідних.