Створення приюту для безпритульних тварин

Сьогодні у м. Заліщики глобальна проблема безпритульних тварин. Прекрасно розумію людей, які бояться гуляти з дітьми, бо на них може напасти голодна собака. Але і тварини не можуть собі допомогти, тому саме нам "братам і сестрам" старшим треба вирішувати їхню проблему. Адже саме через людей, які хоч раз викинули тваринку на вулицю, кількість безпритульних збільшується.

Міська рада має почути свою громаду. Так у бюджеті, можливо немає достатньо коштів, але в Україні і поза її межами існує безліч благодійних фондів, які допомагають у будівництві приютів для тварин. А додатково і громада може організувати благодійний збір грошей.

Ми цивілізована держава, в якому рішення проблеми з бездомними тваринами не повинно сходитися на вбивство!

-З створенням притулку з'явиться можливість не просто стерилізувати тварин (зокрема собак і котів), а й перетримувати їх, забезпечуючи харчуванням і необхідною гігієною, до моменту передачі старим або новим власникам.

Підписуйте петицію і передавайте її дальше.

Про розгляд електронної петиції «Створення
притулку для безпритульних тварин»

Розглянувши електронну петицію «Створення притулку для безпритульних тварин»; заслухавши рекомендації автора петиції Зайцевої Світлани Вікторівни; беручи до уваги рекомендації постійної депутатської комісії з питань промисловості, будівництва, транспорту, зв’язку, житлово-комунального господарства, побутового і торгівельного обслуговування населення та благоустрою міста; комісії з питань соціально-економічного розвитку, фінансів, бюджету та власності; зважаючи на те, що в м. Заліщики здійснюються заходи зі стерилізації та вакцинації безпритульних тварин відповідно до Програми регулювання чисельності безпритульних тварин в м. Заліщики на 2018-2020 роки; відповідно до Порядку розгляду петиції, адресованої Заліщицькій міській раді, затвердженого рішенням сесії №280 від 11.03.2016 р.; керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконком Заліщицької міської ради

ВИРІШИВ:

1. Виконавчому комітету Заліщицької міської ради звернутись до благодійних організацій, які здійснюють заходи з утримання, стерилізації та вакцинації безпритульних тварин на території України із запитом про надання інформації щодо переліку та вартості послуг.
2. Виконавчому комітету Заліщицької міської ради провести роз’яснювальну роботу з населенням м. Заліщики щодо гуманного поводження з тваринами шляхом розміщення інформаційних матеріалів в ЗМІ.
3. Звернутись до сесії Заліщицької міської ради з проханням виділити кошти на стерилізацію та вакцинацію безпритульних тварин в м. Заліщики відповідно до Програми регулювання чисельності безпритульних тварин в м. Заліщики на 2018-2020 роки.
4. Рекомендувати автору петиції «Створення притулку для безпритульних тварин» створити громадську організацію або ініціативну групу, яка б приймала активну участь у вирішенні проблеми безпритульних тварин в м. Заліщики.

Секретар міської ради Х.О. ВАВРИШИН

Петицію підписали 100 осіб з 100 необхідних.